12 - 15 oktober

Rebel Up

10 € plein tarif
Brasserie ILLEGAAL
Bollinckxstraat 300, 1190 Forest
zaterdag 14 oktober
22:00 — 05:00

Rebel Up is een begrip geworden in de wereld van underground global music in Brussel, Amsterdam, heel België, Nederland en daarbuiten. Hun sets en feestavonden zijn een mix van globale en politieke cultuur, gekruid met hedendaagse urban & bass-geluiden met traditionele etnische reflecties uit alle hoeken van de wereld, van Afrikaanse tot Arabische, Latijns-Amerikaanse, Caribische, Euraziatische en verre Oosterse bewegingen en scenes. De culturele diaspora hoeft niet te worden gedefinieerd door grenzen, de Rebel Up sound is vrij, gevarieerd en up-to-date in één rondreizende global sound!

22:00 Drache Musicale (Radio PANIK I Brussel, België)

00:00 SYQLONE (Frankrijk & Marokko)

De muziek van SYQLONE is sluipend en brutaal tegelijk en klinkt als de soundtrack van een cyber-epische zoektocht in de matrix. Geïnspireerd door zowel populaire Marokkaanse muziek - reggada, Marokkaanse chaabi, gnawa en raï - als door trap, elektronische muziek en een zekere voorliefde voor glitch, raast SYQLONE als een orkaan over de vlakte en verbrijzelt alles op zijn pad. Rood alarm: stormwaarschuwing!

01:30 Griot Tech

02:30 DJ K (Nyege Nyege Tapes I São Paulo, Brazilië)

DJ K was pas 17 toen hij baile-funk begon te produceren. Een jaar lang bestudeerde hij nauwgezet de online tutorials van FL Studio en produceerde hij zijn eigen tracks in een hoog tempo. Toen hij uiteindelijk zijn output online deelde, werd hij meteen een belangrijk onderdeel van Baile do Helipa, het straatfeest van Heliópolis, de grootste favela van São Paulo met meer dan 100.000 inwoners. Momenteel leidt hij het muzikale collectief Bruxaria Sound, dat bestaat uit 17 artiesten, waaronder MC's, producers en DJ's. Bruxaria roept de sinistere en griezelige sfeer van baile-funk op, met een luidruchtige muzikaliteit die de grenzen van geluid en lichaam opzoekt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de sound ook bekend staat als "trommelvliesbloedend" of "hoofdtelefoonvernietigend".

Wat op het eerste gezicht irritant en provocerend lijkt, is eigenlijk nauw verweven met de omgeving en levensstijl van de bailes van São Paulo. Na het uitbrengen van "No Panico No Submundo" met Nyege Nyege Tapes, brengt DJ K zijn oorverdovende geluiden naar Brasserie Illegaal voor Nuits Sonores Brussels 2023.

04:00 RaQL (Rebel Up I België)

RaQL is een Belgische dj met Kaapverdische, Portugese en Angolese roots, die deel uitmaakt van Rebel up en lid is van tropical djipsies. Ze is gespecialiseerd in tropische en elektronische muziek van de Portugese en Afrikaanse gemeenschappen over de hele wereld en creëert een eclectische en energieke sfeer.