12 - 15 oktober

C12 — Saturday

C12
Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
zaterdag 14 oktober
23.00—07.00

C12 is een plek waar een passie voor kunst en muziek in al zijn vormen alle persoonlijkheden verenigt. C12 en het intieme C11 vormen een belangrijke locatie voor het festival, met clubs waar Belgische en internationale artiesten samenkomen en waar techno en experimentele clubmuziek, dj-sets en livemuziek worden gepresenteerd.

TICKETS
Early Bird 18€* / Voorverkoop 20€* / Aan de deur 22€*

Saturday Night Pass: Bozar + C12: 42€*
3-Day Weekend Pass: 89€*
* + servicekosten

Baraka (live) (France)

Hawa Sarita (DJ, zangeres, dichteres, schrijfster) en Cristofeu (DJ, producer) smelten hun dromen en invloeden samen om Baraka te creëren. Uit deze alchemie ontstaat een cathartisch en ontroerend geluid waarvan de repetitieve beats en zure tonen uit de diepten zielen helen en harten verwarmen. De twee DJ's vieren hun liefde voor de clubcultuur met krachtige TR8's, indringende breakbeats, synthetische lagen geïnspireerd door trance en trip-hop en spelonkachtige vrouwenstemmen. Deze samenvloeiingen van elektronische muziek, 90'-esthetiek en dromerige golvingen verstrengelen zich als yin en yang en vormen een belofte voor een mystiek universum met futuristische beeldspraak.

Dj Gigola b2b MCR-T (Live From Earth I Berlijn, Duitsland)

Zoals gigolo, maar dan gigola! Waar anderen spanning en tegenstrijdigheid zien, ziet DJ Gigola een kans voor creatie. Tijdens een avondje uit kun je DJ Gigola in een tijdspanne van 5 minuten Madonna in een oude Bonzai-plaat horen mixen en dan weer terug in Surgeon. Hoe speels DJ Gigola's selectie ook lijkt, ze weeft rigoureus superdiverse tracks aan elkaar met één rode draad: ritme.

Net als MCR-T, echte naam Julian McCarthy, die al een paar jaar zware trap- en gettotunes aflevert als onderdeel van Live From Earth Collective.

Zet hen back to back en je krijgt een strak geweven mix van slinkse ghetto, dancehall, techno en alles daartussenin.

Donia b2b Kamoun (Sketchy Lines Records I Brussel, Beljië)

Als oprichters van het Brusselse label Sketchy Lines Records zwerven Donia en Kamoun door de straten op zoek naar muziek boordevol percussie en stevige bassen. Kamoun's explosieve mix is een goed uitgevoerde samenballing van Oriëntaals geïnspireerde beats en ritmes, met een scala aan eclectische geluiden en polyritmische structuren. Donia wordt omschreven als je lokale dopamine-dealer, die genres oprekt tot ze hun ego verliezen en je toelaat je te concentreren op je innerlijke dans.

La Dame (Kiosk Radio I Brussel, Beljië)

De Franse dj en producer La Dame is gevestigd in Brussel en verkent muziek met een onverzadigbaar enthousiasme en nieuwsgierigheid. Ze verspreidt haar unieke energie en liefde voor verschillende culturen op de dansvloer. Ze staat bekend om haar eclectische wereldwijde clubaanbod en is resident bij Kiosk Radio. Ze heeft EP's, remixes en tracks uitgebracht voor labels als Blanc Manioc, Wonderwheel Rec., Yuku en Banoffee Pies.

Le Motel (Malorca I Brussel, Beljië)

De muziek van Le Motel is een draaikolk van geluiden uit alle windstreken. Als producer en DJ heeft de Belg al op tal van festivals en clubs opgetreden. Hij is bedreven in field recording, componeert ook filmmuziek en reisde naar de verste uithoeken van de planeet om ongehoorde geluiden op te nemen, sonische schatten die hij zorgvuldig bewerkt in zijn Brusselse studio. Het is deze ambivalentie die vorm geeft aan de karakteristieke sound van Le Motel.

Nick León (TraTraTrax I Miami, Verenigde Staten)

Nick León's dystopische clubmuziek samplet de geluiden van Florida's diverse ecosysteem. Hij vond al op jonge leeftijd zijn weg in de rapwereld en werkte samen met een aantal van de grootste underground rappers in Zuid-Florida. Hij voelde zich ook al vroeg aangetrokken tot de Latijns-Amerikaanse sounds uit Puerto Rico en Colombia. Onlangs bracht Nick de langverwachte Xtasis EP uit op TraTraTrax, featuring DJ Babatr en remixes van Doctor Jeep en Pearson Sound. Hij begon 2022 ook op een hoge noot met een productie op een van de best beoordeelde albums van het jaar - MOTOMAMI van Rosalía.