12 - 15 oktober

C12 – Friday

C12
Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
vrijdag 13 oktober
23.00—07.00

C12 is een plek waar een passie voor kunst en muziek in al zijn vormen alle persoonlijkheden verenigt. C12 en het intieme C11 vormen een belangrijke locatie voor het festival, met clubs waar Belgische en internationale artiesten samenkomen en waar techno en experimentele clubmuziek, dj-sets en livemuziek worden gepresenteerd.

TICKETS
Early Bird 18€* / Voorverkoop 20€* / Aan de deur 22€*

Friday Night Pass: Bozar + C12: 42€*
3-Day Weekend Pass: 89€*
* + servicekosten

C12

23:00 – 02:00 Emily Jeanne (Semantica Records I Beljië)

Geïnspireerd door een rijk palet aan afgeleiden van het techno-genre creërt Emily Jeanne een unieke ruimte voor zichzelf te midden van een expressieve nieuwe lichting van DJ’s en producers. De Belgisch- Vietnamese artieste mengt moeiteloos skeletachtige broken beats en stuwende four on the floor met momenten van gewichtloze ambient en drone. Ze is een uiterst vaardige artiest die haar kunst volledig onder controle heeft.

02:00 – 03:00 Answer Code Request (live) (Ostgut Ton & Delsin I Berlijn, Duitsland)

Patrick Gräser alias Answer Code Request was 9 jaar oud toen de Berlijnse muur viel. Vanuit zijn geboortestad Fürstenwalde, waar Marcel Dettmann en Marcel Fengler ook vandaan komen, luisterde hij naar DT64 radio en ontwikkelde hij een fascinatie voor Engelse hiphop, acid en vroege hardcore, wat hem uiteindelijk leidde naar het Berlijnse clubleven van na de eenwording.

Toen hij in de kosmos van Ostgut Ton terechtkwam en zijn Berghain-residency aanvatte, ontwikkelde hij hybride vorm van techno, met veel bass en breaks, zweverige harmonieën, melodieën en industriële geluidspaletten. Zijn laatste EP, Shattering, uitgebracht in 2022 op Delsin, weerspiegelt zijn vele invloeden, van drum'n'bass en emotionele breakbeat tot rechttoe rechtaan, lineaire techno en club.

03:00 – 06:00 Brodinski (France )

Louis Brodinski is een DJ, producer en sleutelfiguur in de Parijse elektronische scene. In 2012 richtte hij het label Bromance mee op, dat al snel uitgroeide tot een van de meest creatieve platenmaatschappijen in Parijs. In 2015 kwam hij met zijn debuutalbum Brava , waarop technoproducties en Amerikaanse rap samenkwamen: een duik in zijn ongedeelde muzikale wereld. Nu hij 30 is, verdeelt hij zijn tijd tussen Parijs en Atlanta en verkent hij de diepe zeeën van elektronisch experiment en trap.

 

C11

23:00 – 01:00 iced lattina (Kiosk Radio I Brussel, Beljië)

iced lattina, het muzikale alias van de Brusselse BIA, belichaamt de ware betekenis van onvoorspelbaarheid. Snelle vibecheck: ambient tot plugg, muffled trap tot heftige drill. Distorted bass, altijd! iced lattina weeft auditieve experimenten samen tot een mystieke soundscape die de lieflijke chaos van haar leven weerspiegelt.

01:00 – 03:00 ojoo (Brussel, Beljië)

ojoo (fka OJOO GYAL), geboren in Marokko en woonachtig in Brussel, staat bekend om haar veelzijdige combinaties van stijlen en ritmes en weet uiteenlopende elementen te combineren tot een meeslepende en aanstekelijke muziekbeleving. Een kolkende ketel van ritmes uit een spectrum aan genres, van old-school dancehall tot de meest futuristische en vervormde mutaties, kronkelend door dub, reggaeton, dembow, grime, breaks, af en toe een uitstapje naar noise, en meer. Het is een gecontroleerde chaos die erin slaagt om zwaar, bouncy en sleazy te zijn, met een enthousiasme dat zeer aanstekelijk werkt.

03:00 – 06:00 Skee Mask (Ilian Tape I München, Duitsland)

Met 15 releases op Ilian Tape en een mixtechniek die even onberispelijk als scherp is, is Bryan Müller aka Skee Mask in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een referentie in avontuurlijke muziek. Hij verbreedt voortdurend het spectrum van zijn werk. Geïnspireerd door de geluiden van de jaren 90/2000 en labels als Chain Reaction, Warp en Counterbalance, schommelt hij tussen ambient, techno en experimenteel, en brengt hij releases uit die ware masterclasses zijn: het briljante Compro, uitgebracht in 2018, werd meteen een klassieker. Als dj heeft hij met zijn ongelooflijke veelzijdigheid en nimmer aflatende meesterschap over organische grooves zijn reputatie als een van de meest opwindende artiesten van het afgelopen decennium gevestigd.