12 - 15 oktober

Locaties

Bozar

 

RAVENSTEINSTRAAT 23, 1000 BRUSSEL

Het Paleis voor Schone Kunsten, een pijler van het festival sinds zijn oprichting, heeft zijn ruimtes en hun gebruik herhaaldelijk opnieuw uitgevonden om nieuwe rondgangen binnen zijn muren aan te bieden. Deze meervoudige beleving van de plek staat centraal in het programma van 2023, met overdag debatformules (Sphera Media Lab & European Lab), een openingsconcert in de prestigieuze Henry Le Bœuf zaal, een filmconcert op zondag en twee formats met meerdere podia (A night with Richie Hawtin en A night with HAAi), waardoor we opnieuw kunnen experimenteren met clubbing in het hart van Bozar.

RESET

 

DE LIGNESTRAAT 8, 1000 BRUSSEL

Reset is een tijdelijk artistiek, cultureel en sociaal laboratorium, maar ook een plek voor uitwisseling en dialoog. Het is een plek van ruwe architectuur en een ruimte in transitie die sinds 2022 open is voor het publiek. Het geeft een stem aan lokale en Europese culturele spelers door middel van tentoonstellingen, openbare debatten, clubavonden en nog veel meer. Tijdens het festival worden in de twee complementaire ruimtes - het Auditorium en de Club - twee evenementen georganiseerd in samenwerking met labels en collectieven uit de lokale en internationale scene, met speciale aandacht voor experimentele stijlen en aanstormende artiesten.

C12

 

GRASMARKT 116, 1000 BRUSSEL

C12 is een belangrijke club in de Europese scene in het hart van Brussel. Het is een plek waar vrijheid, diversiteit, creativiteit en alternatieve cultuur worden beschermd tegen de strakke en veeleisende buitenwereld. Het is een plek waar een passie voor kunst en muziek in al zijn vormen alle persoonlijkheden verenigt. C12 en het intieme C11 vormen een belangrijke locatie voor het festival, met clubs waar Belgische en internationale artiesten samenkomen en waar techno en experimentele clubmuziek, dj-sets en livemuziek worden gepresenteerd.

BRASSERIE ILLEGAAL

 

BOLLINCKXSTRAAT 300, 1190 FOREST

Brasserie ILLEGAAL, gevestigd in Vorst, steunt sinds 2016 kunstenaars en sociaal-culturele projecten. Naast hun bierbrouwerij creëerden ze een ongelofelijke evenementenruimte. De evenementen zijn vehikels voor uitwisseling, delen en ontmoeting, en geven de voorkeur aan alternatieve organisaties en partners. Daarom organiseert de brasserie gezellige en feestelijke evenementen waar kunst luid en duidelijk tot uiting komt. Daarnaast coproduced iLLegaaL een aantal films en rondleidingen, als onderdeel van haar betrokkenheid bij cultuur.

LAVALLÉE

LAVALLÉESTRAAT 39, 1080 BRUSSEL

LaVallée, dat beschouwd wordt als een van de eerste "derde plaatsen" in Brussel, opende zijn deuren in september 2014 in een voormalige wasserij van 6.000 m2 in Sint-Jans-Molenbeek. LaVallée is een echte creatieve hub die het hele jaar door onderdak biedt aan meer dan 150 creatieve ondernemers, tentoonstellingen en evenementen. LaVallée organiseert, produceert of coproduceert artistieke, culturele, sociale en/of feestelijke evenementen: tentoonstellingen, conferenties, concerten, voorstellingen, residenties, enz. De ambitie is om een gevarieerd programma aan te bieden voor een divers publiek.

LES ATELIERS CLAUS

 

CRICKXSTRAAT 15, 1060 BRUSSEL

Les Ateliers Claus is een onafhankelijk cultureel platform gewijd aan muziek en kunst, gevestigd in Brussel sinds 2007. Het is een echt platform voor creatie en residenties, maar ook een plek om cultuur te presenteren. Het verwelkomt artiesten die op zoek zijn naar avontuur en verkenning en wiens hart het midden houdt tussen kunst en rock-'n-roll.