12 - 15 oktober

PAN15

Reset
De Lignestraat 8–10, 1000 Brussel
zaterdag 14 oktober
23.00—05.00

Pan is een multidisciplinair label en platform voor hedendaagse geluidskunstenaars, opgericht door Bill Kouligas. Sinds 2008 is het geëvolueerd om de staat van geluidsproductie en op geluid gebaseerde kunstpraktijken te weerspiegelen, een platform te bieden voor opkomend talent en avant-garde artiesten te vertegenwoordigen.

PAN is gevestigd in Berlijn, met wortels in Londen en Athene, en benut en weerspiegelt het multinationale en innovatieve karakter van de unieke muziekscene van deze stad.

TICKETS

Early Bird 19€*  / Voorverkoop 21€* / Aan de deur 23€*
Saturday Night Pass: Bozar + Reset: 42€*
3-Day Weekend Pass: 89€*
*+ servicekosten

Club

23:30 – 01:00 Liyo (HE4RTBROKEN I Brussel, België)

Liyo is een van de meesterbreinen achter de populaire bezorger van clubmelodrama HE4RTBROKEN, het Belgische collectief dat niet bang is voor een paar traantjes op de dansvloer. Samen met STEFF, Munix en ssaliva organiseert Liyo feestjes in Brussel, Parijs, Berlijn, Londen en Shanghai, waar ze emotievolle, hartveroverende, levensbevestigende muziek brengt aan gelijkgestemde droevige geesten. Haar dj-praktijk is sterk beïnvloed door haar ervaring in filmmontage, aangezien ze haar sets opbouwt als multi-getextureerde verhaallijnen van emotionele golving en cathartische ontlading, waarbij ze zorgvuldig muziek van over het hele spectrum aan elkaar rijgt.

01:00 – 02:00 Amnesia Scanner (Duitsland & Finland)

Ville Haimala en Martti Kalliala, alias Amnesia Scanner, gebruiken hun muzikale en artistieke praktijk om de kwetsbaarheden en excessen van het systeem, informatieoverbelasting en zintuiglijke overdaad te onderzoeken. Deze angsten vinden een uitlaatklep in hun schurende clubmuziek, die synthetische geluiden, avant EDM, rave, popmelodieën en experimentele dissonantie met elkaar mengt. Na twee EP's op Young (AS en AS Truth) die de basis legden voor deze sonische formule, bracht het duo twee LP's uit op PAN (Another Life en Tearless) die de verhalende structuren van pop hergebruiken om samenhang te geven aan dit sonische verhaal. Op het podium maken de verzadigde visuals, agressieve kleuren, stroboscopen en multimediale optredens dit universum visueel compleet. In 2023 brachten ze hun derde album STROBE.RIP uit, in samenwerking met Freeka Tet: deze release maakte deel uit van een meer globale reeks live optredens, installaties, fysieke producten en video's die de groep creëerde, waardoor hun output het karakter van totaalkunstwerken verkreeg.

02:00 – 03:30 Erwan Sene (PAN I Parijs, Frankrijk)

Erwan Sene is een kunstenaar en muzikant uit Parijs. Zijn samengestelde oeuvre wordt geleid door een sculpturale praktijk die zich op verschillende niveaus ontvouwt - het reproduceren, verteren en vervormen van de objecten die hem omringen. Zijn eerste volledige album, JUnQ (of Journal of Unsolved Questions), werd uitgebracht op PAN op april 2023. Het maakt deel uit van een veelzijdig, meeslepend installatieproject met sculpturen, een boek en een tentoonstelling waarin ideeën over AI-ontologie en de aard van artistieke prestaties worden onderzocht.

Het album is samengesteld als een koor van fantastische beesten en dwaalt sfeervol door een mistig bos. Geluiden worden gebeeldhouwd, vervormd en versterkt en worden hybriden van zichzelf. IJle violen, gedempt klavecimbel en digitale instrumenten zijn te horen in deze jungle van geluiden, ritmische spiralen en mystieke drumtonen weerkaatsend.

03:30 – 05:00 M.E.S.H (Duitsland)

James Whipple is an artist from California, known for a sound that can shift from the meditative to states of manic unease in its elaboration of the interior spaces of digital audio. As M.E.S.H. he has been a resident DJ at Berlin’s Janus club night and releases music mainly on PAN, including the albums Piteous Gate (2015) and Hesaitix (2017). He also released a split EP with Tzusing in 2018. Through Janus' own imprint he released Hart... aber Fair in 2019, and in 2021 he released a compilation of live recordings called live & alternate versions 2014-2019.

Auditorium

01:00 – 01:45 Heith (Milaan I Italië)

Heith is het alias van Daniele Guerrini, kunstenaar en muzikant uit Milaan. De afgelopen jaren onderzocht hij geluid in verschillende richtingen, van rave-muziek tot ambient en elektroakoestiek, via traditionele volksmuziek en rituele muziek. Hij is de oprichter en beheerder van het experimentele muzieklabel Haunter Records sinds 2013. In oktober 2022 brengt hij zijn LP X, wheel uit, waarvan het geluid wordt omschreven als vreemd en onbekend, maar ook als een betoverend werk en zijn meest volbrachte artistieke productie tot nu toe.

02:00 – 02:45 Puce Mary (PAN I Kopenhagen, Denemarken)

Puce Mary is de solo-naamgever van de in Denemarken geboren artieste Frederikke Hoffmeier. Met een lange carrière in experimentele elektronische muziek heeft Puce Mary een reputatie voor intense live optredens die variëren van aangrijpende vertolkingen van filmische composities tot de volle razernij van off-the-cuff harde noise. Puce Mary wordt vaak geïdentificeerd met de huidige generatie van industriële noise, maar de recente inspanningen van het project verkennen het geluidsveld breder dan voorheen en ontvouwen een complex sonisch en literair verhaal van spanning en ontlading, te midden van verontrustende dynamiek en surrealistische cinematografie. Met talloze releases, optredens en samenwerkingen met artiesten als Drew McDowall, Varg2TM, Kali Malone en Stephen O'Malley, heeft Puce Mary een brede erkenning bereikt voor haar krachtige en unieke mix van moderne experimentele elektronische en noise muziek.