12 - 15 oktober

La Forestière

Free entrance
LaVallée
Lavalléestraat 39, 1080 Brussel
vrijdag 13 oktober
18:00 – 00:00

La Forestière is een Brussels evenement dat jams, concerten en tentoonstellingen organiseert met als doel lokale artiesten in de kijker te zetten en een gemeenschap op te bouwen door en voor creatieven. Het doel is om kunstenaars een platform, steun en vertrouwen in hun kunst te geven, terwijl ze kennismaken met een groeiend wereldwijd netwerk van creatieven. Forestiere begon in 2021 in een gedeelde flat in Vorst en heeft ondertussen optredens verzorgd in Brusselse cultlocaties zoals de AB Club, Beursschouwburg, See U en zelfs over de grens in Londen, Brighton, Parijs en Bogota.

19:00 Echofarmer (België)

Van zacht en donzig tot scherp en hoekig, Echofarmer (Arne Nuyts) verwerkt zijn ingevingen tot gedetailleerde muzikale labyrinten. Zijn complexe klankweefsels komen tot leven dankzij grillige grooves, organische texturen en uitbundige improvisatie. Performers en luisteraars worden meegezogen in een steeds groeiende ervaring. Terwijl harde breakbeats zich een weg banen door sfeervolle velden, jazzreferenties en subbassen, is elk concert van echofarmer als een metro die maar niet stopt.

20:30 Dishwasher_ (Sdban Records I Gent, België)

Dishwasher_ zijn de nieuwste discipelen van alweer een nieuwe golf talent in de vruchtbare Belgische groove- en jazzscene. Het zou echter zonde zijn om hen te beperken tot de beperkingen van een bepaalde muziekstijl. Sinds hun oprichting in 2019 experimenteert het Gentse trio met alle mogelijke genres om een eigentijds geluid te creëren dat ze nu met recht hun eigen sound kunnen noemen. Met hun titelloze debuutalbum, dat in april 2023 uitkomt via Sdban Ultra, sluiten ze een indrukwekkend eerste hoofdstuk af met een unieke en diverse, maar coherente collectie groovende tracks.

21:30 Samar (Brussel, België)

Samar groeide op in Tunesië en woont nu in Brussel. Ze speelt met atmosferische ruimtelijkheid en geluidstexturen, evolueert voortdurend haar muzikale vak en is niet bang om onverwachte wendingen te nemen die haar dwarse en toch vastberaden dj-sets kracht bijzetten. Van doordringende ambient tot bloedstollende percussies, Samar is bedreven in experimentele bass, jungle breaks en leftfield elektronica. Een doorbreker van de traditionele codes van de dansvloer. No frills, all thrills.