12 - 15 oktober

Kontakt Group x Warning

Brasserie ILLEGAAL
Bollinckxstraat 300, 1190 Forest
vrijdag 13 oktober
22:00 — 05:00

Kontakt Group is een soort Brussels label opgericht en gerund door een bende gelijkgestemde individuen met een schijnbaar compatibele muzieksmaak. De releases van het label, continu aan verandering onderhevig en breed qua muzieksmaak, omvatten alles van ijskoude wave, trap en Nederlandse dreampop. Kontakt Group verkent alle uiteinden van het muzikale spectrum met het label, een maandelijkse show op Kiosk Radio en evenementen. Voor deze clubavond werken ze samen met Warning, een instituut voor ravers en muziekliefhebbers in Berlijn dat de punten verbindt tussen 90s rave sounds, UK breaks en psychedelische trance.

 

22:00 – 00:00 Alex Sourbis (254Forest, Listen Festival I Brussel, België)

Alex Sourbis is in België geboren en heeft Griekse roots, wat zijn natuurlijke voorkeur voor eolische melodieën en emotioneel drama zou kunnen verklaren. Hij ziet muziek - of het nu diggen, DJ-en of dansen is - als een cathartische oefening om een stemming te verwerken of een perspectief te verschuiven. De filmische, meeslepende aard van zijn selecties dompelt luisteraars onder in een script en laat de oren verlangen naar meer. Zijn doordachte aanpak is ook voelbaar in de programmering van de transdisciplinaire kunstruimte 254Forest en Listen Festival, waar hij zich richt op het opbouwen van een gezonde muziekgemeenschap voor Brussel en daarbuiten.

00:00 – 01:00 Poly Chain (Funclab Records I Kyiv, Oekraïne)

Poly Chain is een alias van Sasha Zakrevska - een componiste, curatrice, DJ en grafisch ontwerper uit Kiev, Oekraïne, maar momenteel gevestigd in Berlijn vanwege de invasie. Poly Chain is een volleerd live-artieste, die ingewikkelde synthmelodieën verweeft tussen weelderige pads en rollende analoge drums. Ze componeerde tracks voor theater- en museumvoorstellingen en werkte samen met lokale en internationale dancecrews. Poly Chain wil een frisse wind laten waaien door de scene en levert zorgvuldige ambient en club-ready textures met een relevante hypnotiserende electro-stempel. Haar optredens voor CXEMA en Unsound Festival wezen op de innerlijke boodschap van haar geluid, met meditatieve perspectieven op een gebroken toestand; muziek is het medium. De producties van Poly Chain vertegenwoordigen een majestueuze muzikale architectuur, die vorm geeft aan warme analoge, elektronische beelden.

01:00 – 03:00 DJ MELL G (JUICY GANG RECORDS I Duitsland)

DJ MELL G brak door via een serie livestreams in 2020 en heeft al een hele reis achter de rug. Van de lancering van haar label JUICY GANG RECORDS in 2021 tot een wereldwijde tournee in de afgelopen maanden, de Duitse producer is bezig een eigen geluid en ruimte te creëren. Vandaag de dag produceert en mixt DJ MELL G electro met af en toe een vleugje techno en breakbeat. Ze heeft gedraaid met DJ Stringray, Zenker Brothers, Poly Chain en vele anderen, en bracht haar blauwdruk naar clubs als Fabric, FOLD, OXI en Golden Pudel Club. Na tracks te hebben geproducet met DJ GODFATHER, DJ FUCKOFF en KARNAGE KILLS, betekent haar eerste soloplaat ISSUES haar meest persoonlijke project tot nu toe, waarmee ze haar status bevestigt als een bedachtzame producer die een dialoog over geestelijke gezondheid in de muziekindustrie wil stimuleren.

03:00 – 05:00 Aroh DJ (Kontakt Group I Brussel, België)

Aroh hangt rond in de straten van Brussel en verzamelt onderweg een hoop vreemde platen en MP3's. Niet vast te pinnen in een hoek of genre, maar altijd doelgericht, brengt hij een selectie van tunes die diep geworteld zijn in het archief van de underground muziekcatalogi. Hij is medeoprichter van Kontakt Group en wordt vaak gespot bij Crevette Records. In een clubcontext is zijn muzikale stijl breed, flirtend met de randen van Wave, Techno en Rave, altijd versmolten in een solide pakket dat voorbestemd is om het publiek te laten bewegen. Tijdens zijn maandelijkse Kontakt Group show op de Brusselse community radio Kiosk Radio kun je hem zien zweven langs de grenzen van de (niet-)-elektronische muziek.