12 - 15 oktober

A Night with Richie Hawtin

Bozar / Palais des Beaux-Arts
Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
vrijdag 13 oktober
20.00—02.00

Richie Hawtin is een spilfiguur in de elektronische muziek en minimal art. Hij is een veelzijdige artiest die zichzelf voortdurend heruitvindt. Hij is een uitmuntende dj, een veelzijdige producer, een technofiel die veelvuldig betrokken is bij de productie van mengtafels, software en synthesizers. Hij is ook de baas van het label Minus dat muziek, technologie en kunst mixt, bedenker van zijn eigen sake, medebedenker van een modecollectie en liefhebber van hedendaagse kunst. Zijn extreme veelzijdigheid maakt van hem een unieke curator voor de eerste A Night with in de geschiedenis van Nuits sonores Brussels bij Bozar. Richie Hawtin kiest speciaal voor jou een line-up en put uit al wat hem beïnvloedt, waaronder de minimalistische beweging van Steve Reich en Philip Glass uit de jaren '60, de jazz van Miles Davis en techno uit Detroit. Nu al een historische avond in wording.

TICKETS

A Night with Richie Hawtin: 30€*
Friday Night Pass: Bozar + C12 : 42€*
3-Day Weekend Pass: 89€*
* + servicekosten

 

HENRY LE BŒUF HALL

22:00 – 00:00 Clara3000 (Parijs, Frankrijk)

Clara3000 is een non-binair multidisciplinair muzikant en DJ. Ze zijn autodidact en tiener-geek en begonnen op hun zeventiende met DJ-en, waarmee ze een unieke weg insloegen binnen de queer underground en de clubscene. Het geluid van Clara3000 komt voort uit de onverwachte combinatie van een grote, heterogene en nauwgezet onderzochte collectie muziek, maar ook uit literatuur, poëzie, film en queer en transpolitiek. Door middel van sterk ritmische sets die laten zien dat ze een verhaal kunnen creëren met een aanstekelijke groove die zweeft tussen de experimentele kanten van techno, bass, industrial en post-dance, heeft Clara3000 een solide reputatie opgebouwd.

00:00 – 02:00 Richie Hawtin (Canada)

Laten we er geen doekjes om winden: Richie Hawtin is een van de meest invloedrijke figuren in elektronische muziek. Hoewel hij geboren is in het Verenigd Koninkrijk en opgegroeid in Canada, zal zijn reputatie altijd verbonden blijven aan de stad Detroit. Hij is een pionier binnen de tweede golf van techno die de stad voor eeuwig op de kaart zette. Hawtin haalt zijn inspiratie net zo makkelijk uit Steve Reich als uit Jeff Mills en staat bekend om zijn experimentele benadering van techno en zijn minimalistische - toch uiterst dansbare - sound.

HORTA HALL

20:00 — 21:30 Emily Jeanne (Semantica Records I België)

Geïnspireerd door een rijk palet aan afgeleiden van het techno-genre creërt Emily Jeanne een unieke ruimte voor zichzelf te midden van een expressieve nieuwe lichting van DJ’s en producers. De Belgisch- Vietnamese artieste mengt moeiteloos skeletachtige broken beats en stuwende four on the floor met momenten van gewichtloze ambient en drone. Ze is een uiterst vaardige artiest die haar kunst volledig onder controle heeft.

21:30 – 23:00 machìna (Unknown To The Unknown I Tokio, Japan)

machìna is een Koreaanse artieste die woont in Tokio. Haar eigenzinnige muziek komt het best tot haar recht midden in het collectieve bruisen van de dansvloer van een nachtclub. Haar compositiestijl is zowel doordacht als speels, wat duidt op haar liefde voor jazz en bij haar perfecte zang kan je haar training als K-Pop artiest voelen.

23:00 – 00:30 MARRØN (Eerste Communie I Amsterdam, Nederland)

MARRØN, vernoemd naar een Afrikaanse stam die onderdrukking trotseerde in de oerwouden van Suriname, wist een heel unieke stijl van techno te creëren door eigenzinnige hypnotiserende en percussieve beats. Met zijn beheersing van groove nodigt hij je uit om urenlang de dansvloer onveilig te blijven maken.

00:30 – 02:00 Adiel (Danza Tribale I Rome, Italië)

Adiel weet als geen ander een grote groep dansers in exstase te brengen. Met dansanste melodieën, unheimliche texturen en hypnotiserende herhalende ritmes weet ze een techno te creëren die zowel wild als ingehouden als instinctief en beredeneerd is.

M HALL: SUBLIME EXPERIENCES FOR THE MIND

A place to relax and lose yourself in the beauty of synchronous audiovisual creations.

Opening Performance: Portrait XO (live)

Ali M. Demirel & Kazuya Nagaya – ‘Naquyo’
Alida Sun – ‘Klangraum Nights’
CLON – ‘Lands of Ajaks’ (music by Ana Quiroga)
Dairakudakan & Jeff Mills – ‘Planets’
Joëlle – ‘Duality’ (sound by Eaton Crous)
Joshua Davis – ‘Advanced Timetable’
Plastikman & Ali M. Demirel – Video Trilogy (‘Disconnect’, ‘Mind Encode’, ‘Lost’)
Rikard Lindström – Synchresis 0/1 + 0/4

21:00 – 21:45 Portrait XO (Duitsland & Verenigde Staten)

Portrait XO (she/they) is an independent researcher and artist who creates musical and visual works with traditional and non-traditional methods. She researches computational creativity and human-machine collaboration, all the while exploring new formats and applications for forward-thinking art and sound.