12 - 15 oktober

Príncipe x Brikabrak

Reset
De Lignestraat 8–10, 1000 Brussel
zondag 15 oktober
15.00—23.00

Príncipe is een platenlabel gevestigd in Lissabon, Portugal. Het richt zich op de productie van hedendaagse dansmuziek uit de stad, buitenwijken, projecten en sloppenwijken. Het streeft er ook naar om nieuwe geluiden, vormen en structuren te verkennen, elk met hun eigen poëtica en culturele identiteit.

Voor Nuits sonores & European Lab Brussels werkt het label samen met het collectief Brikabrak, een hoeksteen in het Brusselse nachtleven sinds de oprichting in 2017, voor een daytime-evenement met batida, afrohouse en amapiano, esthetieken die voortkomen uit de synergie tussen elektronische muziek en Afrikaans muzikaal erfgoed.

TICKETS

Vóór 17u00* / Early bird 15€* / Voorverkoop 17€* / Aan de deur 19€*
3-Day Weekend Pass : 89€*
* + servicekosten

Club

15:00 – 16:30 Ravi Bongo (Brussel, België)

Nieuw achter de decks, maar wel al met een fijne selectie dansmuziek van het Afrikaanse continent en zijn diaspora. Afrobeats, alte, amapiano, afro house en gqom - geen van deze genres hebben geen geheimen voor Ravi Bongo. Zijn doel is om dit alles ook aan jouw oren te leren kennen.

16:30 – 18:00 NINETTE b2b Monicashflow (Belgïe)

NINETTE begon met dansen toen ze nog heel jong was, en zo werd haar liefde voor muziek geboren: nu ze achter de draaitafels staat, is het haar missie om zelf dansvloeren te laten trillen. Ze werkt samen met Monicashflow voor een b2b die een breed scala aan genres verkent die geïnspireerd zijn door Afrikaanse sounds - afro house, amapiano, gqom, batida en meer.

18:00 – 19:00 Dj Danifox (Verenigd Koninkrijk)

DJ Danifox, zoon van Angolese ouders, is geboren in Lissabon maar verhuisde in 2014 naar Leeds in het Verenigd Koninkrijk, rond de tijd dat hij zijn eerste beats begon te maken. Toen zijn esthetiek vorm begon te krijgen, afkomstig van tarraxo, kuduro en ghetto uit Lissabon, kwam hij in contact met de Príncipe crew. Sindsdien wordt Danifox gezien als een van Príncipe's rijzende sterren, bekend om zijn dansbare cuts en speelse vibes.

Samen met Puto Márcio, Lycox en BBoy vormt Danifox ook de Tia Maria Produções crew, die eind 2020 de opvolger EP "Lei da Tia Maria" uitbracht op Príncipe.  Afgelopen april 2023 verscheen zijn eerste full-length LP getiteld 'Ansiedade' op Príncipe. Naast zijn deelname aan de supergroep O Ghettão met Dj Nigga Fox en Dj Firmeza, heeft Dani zich ook meester gemaakt van menig dansvloer binnen het onafhankelijke culturele ecosysteem.

19:00 – 20:00 Dj Nigga Fox (live) (Príncipe I Lissabon, Portugal)

Sinds zijn debuut EP O Meu Estilo in 2013 heeft Dj Nigga Fox zich gevestigd als een visionair artiest en een belangrijk lid van de in Lissabon gevestigde Príncipe Discos crew. Met verschillende releases op het label heeft hij een wilde fusie van batida en elektronische muziek ontwikkeld, die de vitaliteit van de jeugdcultuur van de Portugese hoofdstad weerspiegelt: bij de release van Noite e Dia in 2015 sprak Resident Advisor over een EP met vier tracks "die zo bizar en uitzinnig zijn dat ze bijna intimiderend zijn, en toch uitbundig genoeg om dansvloeren te kunnen bevrijden".

DJ Nigga Fox is een Portugese muzikant die deuren opende met zijn visionaire muziek als lid van de Principe Discos crew in Lissabon. Zijn debuutalbum op Warp Records, Crânio, verscheen in 2018, gevolgd door zijn eerste echte full-length Cartas na Manga in 2019. In 2020 begon hij zijn set om te vormen tot een non-stop organisch geheel, onafhankelijk van het feitelijke bestaan van een dansvloer, en Príncipe bracht de vrucht van deze nieuwe praktijk uit in de lente van 2021, de live opgenomen cassette Live Nigginha Fox.

20:00 – 21:00 Yooth (Brikabrak I Brussel, België)

Op het kruispunt van verschillende percussiegedreven clubsounds, vind je Yooth op zoek naar muzikale fusies die passen bij zijn voorkeursformule: levendige percussies, een vleugje soul, opzwepende melodieën, glinsterende texturen en golvende synths.

Fluid in zowel genre als gender, ziet Yooth dj'en als een manier om speels te shapeshiften en lichamelijk genot te creëren op het ritme van UK Funky, Amapiano, UK Bass, Gqom, Bruk, Batida en, je raadt het al, alles daartussenin. Gedreven door de liefde voor zijn favoriete muziekgenres richtte hij 6 jaar geleden het Brusselse uitgaanscollectief Brikabrak op om deze sounds naar nog meer dansvloeren in België te pushen. Daarnaast ondersteunt hij ook opkomende artiesten, geeft dj-workshops en verzorgt maandelijkse radioshows op Bruzz & Kiosk Radio.

21:00 – 22:00 Nuno Beats (Príncipe I Rinchoa, Portugal)

Nuno Beats is lid van de RS Produções crew, samen met collega's DJ Narciso, Nulo, Dj Lima, Farucox en MC Pimenta. Het collectief uit "Bagdad" (Rinchoa, Rio de Mouro), opgericht in 2016, bereikte een breder publiek na de release van de debuut EP "Bagdad Style" op Príncipe 4 jaar geleden. Nuno Beats onderscheidt zich in de crew, samen met Narciso, als een producer in voortdurende creatieve stroom van nieuwe thema's en dj-tools, werkend in het spectrum van house met melodieën en arrangementen uit zijn verbeelding. In zijn eigen naam digitaal uitgebracht valt de gen z- hit “Bué da Bass" op. Een solo EP zal worden uitgebracht door Príncipe in het begin van 2024.

22:00 – 23:00 Dj Lycox (Príncipe I Portugal & Frankrijk)

Dj Lycox is een van de meest getalenteerde en invloedrijke producers in het hedendaagse urban/club ecosysteem dat wordt gedragen door de afro-diaspora. Hij is geboren in Portugal van Angolese afkomst en woont momenteel in Parijs. Hij maakt ook deel uit van de Tia Maria Produções crew met wie hij in 2014, toen hij nog 16 jaar oud was, de baanbrekende EP Tá Tipo Já Não Vamos Morrer uitbracht op Príncipe. Zijn solodebuutplaat, getiteld Sonhos & Pesadelos, kwam eind 2017 uit op Lissabon's finest. In 2020 deelde hij zijn Kizas do Ly EP, een prachtige rhythm & sounds psalm voor de liefde, en in november 2021, LYCOXERA, een verpletterende verzameling dansvloerknallers.

Auditorium

17:00 – 18:00 M I M I (hybrid set) (Brussel I Beljïe)

M I M I is een DJ en transdisciplinair artiest gevestigd in Brussel. Ze werd geboren in Lusaka, kwam op jonge leeftijd naar België en heeft sindsdien naam gemaakt in het Belgische nachtleven. Daarnaast verscheen ze internationaal op gewaardeerde platforms zoals NTS Radio, Red Light Radio, Boiler Room, Electrafrik, Nyege Nyege en onlangs nog Eurosonic.

Haar werk wordt gedreven door een voortdurend gesprek met de natuur, waarbij inspiratie wordt geput uit de grenzen tussen de natuurlijke wereld en het door de mens gemaakte, met een specifieke focus op de impact van het antropoceen. Ze gebruikt haar Afro-Europese culturele erfgoed en sjamanistische praktijken via verschillende media en mengt naadloos meerdere genres, paletten en texturen om een unieke en vooruitstrevend sound voort te brengen.

18:30 – 19:10 XEXA (live) (Londen I Verenigd Koninkrijk)

XEXA is een multidisciplinaire afrofuturistische Portugese artieste met als roots in São Tomé. Ze woont momenteel in Londen waar ze muziek en geluid studeert na het afronden van haar middelbare school aan António Arroio in Lissabon. Haar werk weerspiegelt de verkenning van geluiden door een kruising van traditionele Afrikaanse ritmes met synthesizers, sound design en zang. Haar debuutalbum wordt naar verwachting in het najaar van 2023 gepubliceerd door Príncipe.

19:30 – 20:30 Martha Da'ro (live) (Brussel I Beljïe)

Martha Da'ro is een multidisciplinaire artieste van Angolese origine die in Brussel woont. Ze begon haar carrière als actrice, onder andere in Black, voordat ze haar debuut maakte in de muziek met haar meertalige hiphopcollectief Soul'Art. Vervolgens lanceerde ze haar soloproject met haar eerste single 'Summer Blues', de hymne van haar debuut EP Cheap Wine & Paris. Een project met een fragiel maar gedurfd universum, dat hiphop, neo-soul en funk mengt. Het hielp haar om haar eigen muzikale genre te creëren dat ze graag 'diaspop' noemt.