12 - 15 oktober

A Night with HAAi

Bozar / Palais des Beaux-Arts
Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
zaterdag 14 oktober
20.00—02.00

Haar eerste meesterlijke optreden tijdens Nuits sonores in 2018, op uitnodiging van Daniel Avery, liet een blijvende indruk achter. En zo ontstond ook haar liefde voor het festival. HAAi wordt beschouwd als een van de meest technische en verrassende dj's van het afgelopen decennium. Ze wordt geprezen om haar samenwerkingen met de meest gerespecteerde artiesten op de internationale scene, van Jon Hopkins tot Alexis Taylor. Na optredens met Daniel Avery op Nuits sonores Brussels in 2021 en met The Blessed Madonna op de slotavond van de 20e verjaardag van het festival, was het niet meer dan logisch dat we haar uitnodigden om persoonlijk op te treden als curator voor een van de avonden van het festival. Haar muziek is net zoals zij: grenzeloos, veeleisend, ongeremd … Kortom, het is onmogelijk om haar muziek in een hokje te duwen. De perfecte cocktail voor een uiterst spannende 'A Night with'.

TICKETS

A night with HAAi: 28€*
Saturday Night Pass: Bozar + C12 of Reset: 42€*
3-Day Weekend Pass: 89€*
*+ servicekosten

Henry Le Bœuf Hall

20:00 – 22:00 LUXE (Dansu Discs I Londen,Verenigd Koninkrijk)

LUXE is een van de meest spannende DJ’s die in Londen is gevestigd. Haar bagage als klassieke muzikante heeft haar geen windeieren gelegd. Steeds poogt ze om de talloze mogelijkheden van de elektronische muziek te koppelen aan haar klassieke scholing, wat resulteert in rijk gelaagde en verrassende sets.

22:00 – 23:00 Karenn (live) (Verenigd Koninkrijk)

Karenn is het live- en studioproject van de UK-techno giganten Blawan en Pariah. In 2023 brachten ze de "Everything is Curly" EP uit op hun eigen label VOAM en nu toeren ze weer door de festival- en clubscene met een indrukwekkende hoeveelheid hardware in hun bagage. Verwacht donderende kicks en overstuurd sounddesign door twee van de allerbesten ooit.

23:00 – 02:00 HAAi (Londen,Verenigd Koninkrijk)

Na aankomst uit Australië, waar ze zong voor een psychedelische rockband, werd HAAi - echte naam Teneil Throssel - voor het eerst verliefd op de Europese clubcultuur tijdens een reis naar Berlijn (met een tussenstop bij Berghain, natuurlijk...). Hoewel ze platen verzamelt die behoren tot diverse genres, van Turkse funk tot Nigeriaanse beats, is het haar unieke mix van techno, house, disco en Afrikaanse percussie die haar DJ-sets echt laten uitstijgen. Bekend om haar vrijgevigheid achter de draaitafels, heeft HAAi een unieke stijl waarin texturen en bas net zo prominent aanwezig zijn als ze melodieus zijn. Na verschillende EP's onthulde ze in 2022 haar debuutalbum Baby We're Ascending, een sonische avontuur dat, net als zij, van genre naar genre navigeert zonder complexen.

Haar geschiedenis met Nuits sonores gaat terug tot 2018 en haar eerste optreden met Daniel Avery: sindsdien is het een wederzijdse liefdesaffaire geworden. Na haar eerste optreden in Brussel in 2021 is ze nu terug als curator voor deze editie van 2023, met een line-up die we verwachten in haar beeld: veeleisend, ongeremd en moeilijk te labelen.

Horta Hall

20:00 – 22:00 Tai Lokun (Londen, Verenigd Koninkrijk)

Tai Lokun is een van de nieuwe sterren van morgen. Deze in Londen gevestigde DJ brengt de hele wereld in de ban met haar eclectische sets. Met het eenvoudigste gemak weeft ze de meest uiteenlopende genres aan elkaar, van klassieke house tot hardnekkige drums en techno.

22:00 – 00:00 Boys Noize (Boysnoize Records I Berlijn, Duitsland)

Voortgestuwd door een bevlieging voor sonische experimenten, ontwikkelde Boys Noize (Alex Ridha) een weergaloos geluid dat alle categorieën overstijgt. Omarmd door de underground en aanbeden op het hoofdpodium, wist de non-conformistische Duits-Iraakse artiest, DJ, producer en subcultureel orakel een opmerkelijke plaats in de wereld van de elektronische muziek te veroveren.

00:00 – 02:00 Josey Rebelle (Londen,Verenigd Koninkrijk)

Josey Rebelle, opgegroeid in Londen in een Caribische cultuur van dansers en DJ's, maakte al op jonge leeftijd kennis met de draaitafels. Toen ze 13 was, leerde ze mixen met zijn house, techno en jungle collectie. Maar het was enkele jaren -  en ontelbare uren oefenen - later dat ze het zelfvertrouwen kreeg om van slaapkamer-DJ naar de booth van de club te gaan. Naast het draaien van betoverende sets in de meest iconische clubs en festivals ter wereld, heeft Josey ook veelgeprezen sets opgenomen voor BBC Radio 1, The Trilogy Tapes, Resident Advisor, The Face en Fader magazine.

M Hall

21:00 – 22:00 Dienne (live) (Other People I Antwerpen, België)

De Belgische componiste, zangeres en multi-instrumentaliste Dienne bouwt soundscapes die voortkomen uit ideeën uit haar hoofd. Door analoge instrumenten als hobo, piano en fluit te combineren met zang en elektronica, creëert ze innemende muziekstukken boordevol melancholie.

22:30 – 23:30 Vegyn (live) (PLZ Make It Ruins I Londen,Verenigd Koninkrijk)

Joe Thornalley, bekend onder de naam Vegyn, is een producer uit Londen wiens onconventionele stijl van beatmaking de aandacht heeft getrokken van zowel clubpubliek als rappers. Zijn ingehouden maar ingewikkeld gedetailleerde producties zijn zowel speels als mysterieus, vermijden de clichématige kenmerken van de meeste dansmuziek en recente hiphop-trends.

00:00 – 01:00 SCALER (live) (Houndstooth I Bristol, Verenigd Koninkrijk)

SCALER (fka SCALPING) is een live technoband uit Bristol. Hun zinderende optredens staan bekend om hun scherpzinnige productie, gevormd door hun liefde voor de visionaire off-the-wall dansmuziek uit hun thuisstad, maar ook voor vol gas noise en punk. SCALER speelt onafgebroken voor de duur van hun sets, en genereert een storm van metal-en techno door middel van een stijgend aantal beats per minuut. In de hitte en duisternis is het een zwerm van lage frequenties en scheurende gitaren, ergens tussen Black Sabbath-achtige psychedelica en The Bug's sub-bass headfuckery.