12 - 16 oktober

redactie

Nuits sonores & European Lab Brussel 2022, de vernieuwing van een stadsfestival.

Van 12 tot 16 oktober 2022 vindt de vijfde editie van Nuits sonores & European Lab Brussels plaats. Een project dat in de loop der jaren is gerijpt en na twee turbulente jaren nu weer met grote ambities op de rails staat.

Ook deze nieuwe editie zal weer geëngageerd, verkennend en feestelijk zijn! De vijfde editie van het festival-forum vindt plaats op verschillende locaties in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Dit jaar verkent het festivalforum ook een nieuwe locatie: Reset, een efemere locatie in het hart van Brussel die vanaf dit voorjaar door de vzw Arty Farty Brussels wordt uitgebaat, op een even atypische als opmerkelijke erfgoedlocatie. De andere grote zalen zijn LaVallée, C12, en Bozar. Ook andere satellietlocaties zullen in het programma worden opgenomen, en zullen deze culturele en artistieke reis door de stad compleet maken.

Stedelijk zijn betekent mee-evolueren met de stad, de bevolking en vooral de jeugd begrijpen. Dat is de roeping van European Lab.

Stedelijk zijn betekent de contouren van de wijken volgen, hun structuren en bijzonderheden begrijpen. Dat is het doel van het Extra! programma, waarvan we de grote lijnen zo dadelijk voorstellen.

Door stedelijk te zijn, kunnen we in ons verhaal de gezichten opnemen die (de cultuur van) onze stad vormgeven. Dit is wat Reset wenst weer te geven.

 

Nuits sonores & Europees Lab Brussel 2022 gaan mee met hun tijd om de mutaties van een snel evoluerende wereld te ontcijferen.

Ze zullen een genererende kracht zijn voor sociale cohesie en diversiteit, maar ook een instrument voor experiment en het scheppen van nieuwe kennis. De transdisciplinaire aanpak die muziek, debat en architectuur combineert, zal deze vijf dagen van evenementen domineren. De confrontatie van verschillende gebieden verrijkt de ervaring van het publiek.

Nuits sonores en European Lab Brussels zijn in de eerste plaats een gezamenlijk en co-geconstrueerd project, dat de verschillende gemeenschappen, structuren, persoonlijkheden en kunstenaars van een dynamische en kosmopolitische Brusselse scène samenbrengt. Deze nieuwe editie, gecoproduceerd door Bozar en Arty Farty Brussels, wordt ook gesteund door talrijke culturele actoren, geassocieerde zalen, partners en Brusselse media.

Zoals gewoonlijk biedt het festivalforum een rijke en uitgebreide selectie

Van Belgische en internationale sprekers en artiesten die de hedendaagse en alternatieve muziek belichamen. De rest van het programma onthullen we op 22 juni 2022.