12 - 16 oktober

Nuits sonores invites Volta

12 € plein tarif
Reset
8 — 10 RUE DE LIGNE. BRUSSELS
woensdag 12 oktober
19:00 - 23:00

Nuits sonores & European Lab Brussels werken samen met Belgische collectieven, podia en culturele actoren om een reeks cartes blanches te presenteren: verwacht diverse programma's rond audioconferenties, lezingen, performances en dj-sets - allemaal gehost in Reset.

Op woensdag 12 oktober verwelkomen we VOLTA, een werkruimte en trefpunt voor muziek. Een jonge kunstenaarsorganisatie met een DIY-mentaliteit, die alles biedt wat nodig is om een leidraad te zijn voor de muzikanten in Brussel en omstreken: residenties, concerten, workshops, masterclasses & educatieve cursussen, video & opnames, repetitieruimtes.

Line-up

19:00—20:00 Volta DJs

20:00—20:45 Oriana Ikomo

De Belgische muzikante Oriana Ikomo wikkelt haar neo-soul en R&B vocale melodieën in een draperie van jazz harmonieën en elektronische ritmes met een zachte, troostende textuur. Het resultaat is een uniek geluid dat haar warme stem begeleidt: een ongeëvenaarde toegang tot een droomwereld.

21:00—21:50 Tsar B

Hoewel Tsar B vooral bekend staat om haar futuristische, donkere R&B is ze sinds kinds af verknocht aan haar viool. Waar dit instrument veelvuldig (al dan niet vervormd) doorsijpelt in haar producties, neemt het in deze nieuwe show volledig de overhand. Zij aan zij met muzikant Trui Amerlinck (Rosa Butsi, Ivy Falls, Another String Quartet) op cello brengen ze een aantal nummers uit het Tsar B repertoire live in een andere jasje. Ballads als Unpaintable maar even goed uitgeklede versies van Escalate en Flesh & Bones passeren de revue maar verwacht u ook aan herwerkingen van David Lang, Arvo Pärt en andere verrassingen. Garantie dat deze avond ook úw gevoelige snaar zal raken.

21:50—23:00 Volta DJs