12 - 16 oktober

Nuits sonores invites Meakusma x Matomah

16 € plein tarif
Reset
8 — 10 RUE DE LIGNE. BRUSSELS
vrijdag 14 oktober
19:00 - 02:00

Nuits sonores & European Lab Brussels werken samen met Belgische collectieven, podia en culturele actoren om een reeks cartes blanches te presenteren: verwacht diverse programma's rond audioconferenties, lezingen, performances en dj-sets - allemaal gehost in Reset. Meakusma x Matomah werken al lang samen en staan bekend om hun eindeloze steun aan spannende, experimentele, avontuurlijke en unieke muziekscènes. Hun samenwerking biedt u cutting edge concerten en clubnacht.

Line-up

Carmen Villain

De Noors-Mexicaanse artieste en producer Carmen Villain maakt sfeervolle muziek die bestaat uit tapijten van veldopnames, akoestische instrumenten zoals fluit, klarinet, piano en elektronica, met als hoogtepunt haar eigen kenmerkende geluid waarin elementen van de vierde wereld, dub en ambient worden gecombineerd.

Door een experimentele aanpak van productie en compositie creëert Villain een abstracte soundscape rijk aan details, doordrongen van prachtige harmonieën en melodieën. Door een aantal releases voor labels als Smalltown Supersound, Geographic North en Longform Editions heeft ze zich gevestigd als een onderscheidende naam in haar muziekscene en bij de critici.

Dj Residue

Wojciech Rusin

Wojciech Rusin is een in Polen geboren audiovisuele kunstenaar die in Londen woont. Hij laat zich inspireren door alchemistische en gnostische teksten, koormuziek uit de vroege renaissance en Oost-Europese mythologieën. Hij bracht The Funnel LP uit op Akashic Records in april 2019, en Syphon op AD 93 in februari 2022. Hij ontwerpt en maakt 3D-geprinte rietinstrumenten, waarbij hij oude ontwerpen bewerkt met hedendaagse 3D-modelleringstechnologieën. Zijn muziek is te horen geweest op BBC Four en hij heeft gewerkt voor The National Theatre, The Southbank Centre en National Theatre Wales.

& Meakusma x Matomah djs!

More TBA.