12 - 16 oktober

Nuits sonores invites Les Garages Numériques

16 € plein tarif
Reset
8 — 10 RUE DE LIGNE. BRUSSELS
donderdag 13 oktober
18:00 - 23:00

Nuits sonores & European Lab Brussels werken samen met Belgische collectieven, podia en culturele actoren om een reeks cartes blanches te presenteren: verwacht diverse programma's rond audioconferenties, lezingen, performances en dj-sets - allemaal gehost in Reset.

Les Garages Numériques, gelegen op het kruispunt van cultuur, kunst en muziek, legt sterk de nadruk op de diversiteit en de rijkdom van haar inhoud. Er zijn digitale en hedendaagse installaties, audiovisuele voorstellingen, conferenties, professionele ontmoetingen, elektronische muziek en de productie van artistieke werken. Het festival heeft de bijzonderheid een dubbel gezicht te tonen, dat van de dag en dat van de nacht. Uniek in zijn soort, slaagt het erin de museale en digitale cultuur onder te dompelen in het hart van de elektronische muziek.

Line-up

19:30—20:20 Koloah presents Serenity (live a/v)

De impact van producer en rave-held Koloah uit Kiev op de Oekraïense scene staat buiten kijf: al meer dan tien jaar brengt zijn muzikale reis hem achter de decks en op podia in underground meccas als Closer, Схема, ∄, Tresor en Berghain. "Serenity" is een creatief antwoord op de tragedie van de Oekraïense natie. Het is een dagboekachtig verslag van thuis weggaan, rouwen en zoeken naar betekenis. Met dit project wil Koloah de Oekraïense cultuur en de gevolgen van de aanhoudende oorlog onder de aandacht brengen. Momenteel is hij op een Europese tournee om dit album via live audiovisuele optredens te presenteren.

20:45—21:30 Vica Pacheco (live a/v)

Afkomstig uit Oaxaca, Mexico en momenteel gevestigd in Brussel, creëert Vica Pacheco een rijke klankwereld die in verrassende wendingen tot leven komt. Haar debuutplaat Symplegmata (uit op KRAAK) is een voortdurende verkenning van opgegraven geluidsverhalen die samen een volledig uitgewerkte mythologie doen ontstaan. Pacheco synthetiseert veldopnames en gemanipuleerde zang om unieke micro-sculpturen te lassen die even contrasterende als complementaire omgevingen overbrengen. Ze zet haar werk over mutaties en de energieën die vrijkomen bij nieuwe levensvormen voort op Fibre-Fusion, haar tweede plaat die in 2021 werd uitgebracht op wabi-sabi-banden.

22:00—23:00 Amazondotcom (live a/v)

Stella Ahn aka Amazondotcom is een muziekproducent en multidisciplinair kunstenaar gevestigd in Los Angeles. Geïnteresseerd in het laten instorten van genre, betekenis en muzikale verwachtingen, gebruikt ze intuïtie en vrije vorm om structuur, ritmes en geluiden op te bouwen. Als muziekartiest heeft ze met name opgetreden in Boiler Room, Red Bull Music Academy en Mutek MX. Ze heeft ook video's en installaties tentoongesteld in het Palais De Tokyo, Haus der Kulturen der Welt en AC Institute en op festivals als Curta Cinema en Lima Independiente. Momenteel runt ze het label SUBREAL met medewerker Siete Catorce.