12 - 16 oktober

Nuits sonores invites HE4RTBROKEN x Club Paradiso x Isengard

16 € plein tarif
Reset
8 — 10 RUE DE LIGNE. BRUSSELS
zaterdag 15 oktober
14:00 - 22:00

Nuits sonores & European Lab Brussels werken samen met Belgische collectieven, podia en culturele actoren om een reeks cartes blanches te presenteren: verwacht diverse programma's rond audioconferenties, lezingen, performances en dj-sets - allemaal gehost in Reset. 100% Brussels drieluik: emotioneel geladen feesten HE4RTBROKEN, label en partyorganisator Club Paradiso en multidisciplinair kunstcollectief Isengard slaan de handen in elkaar voor één avond in Reset.

Music line-up

15:00—16:00 vinessett

Medeoprichter van het Brusselse label en collectief Isengard, vinessett is een DJ en een digger (hij heeft je waarschijnlijk al een .wav van dm gevraagd). Hij verzamelt dag na dag een mooie hoeveelheid energieke en ontregelende nummers/snippets, vaak moeilijk te mixen. vinessett probeert de aandacht van het publiek te verstoren als hij gaat deejayen. Je weet nooit wat er komt, maar het is waarschijnlijk een absurde banger. Verschillende tijdperken en regio's worden aangeroepen voor deze rommel, van futuristisch klinkende D&B 2022 tot EDM-achtige Guaracha tot post-Y2K Britse grime tot Franse DMV tot.... Hij heeft te veel om te spelen, dus streeft hij naar een veelkleurige bom die de synapsen van het publiek overhoop kan halen.

16:00—18:00 HE4RTBROKEN djs

HE4RTBROKEN is een Belgisch collectief dat emotie in de clubs brengt. Door zich te richten op gevoelens en heruitvinding in plaats van op een bepaald muziekgenre, willen ze een veilige haven bieden aan eenzame zielen die verlangen naar een dansvloer om op uit te huilen en een gedeelde cathartische ervaring. Ze hebben artiesten binnengehaald zoals Total Freedom, Oklou, Sega Bodega, Why Be, Mobilegirl, Toxe, Mechatok, Tzusing, Malibu, SKY H1, Lolina, Klein, John T. Gast, Oli XL, Triad God, Genome 6.66Mbp en Organ Tapes op de feesten die ze sinds 2015 in Brussel produceren. Hun resident dj-team bestaat uit oprichters Liyo en Steff, evenals nevrland, het vierhandige project van producers Munix en ssaliva. Samen hosten ze ook een maandelijkse show op NTS Radio.

18:00—19:00 luca_borsato721

luca_borsato721 is de oprichter en hoofd van het hemelse rave-label Club Paradiso. In zijn mixen gaat hij de confrontatie aan met demonen op de dansvloer en communiceert hij met nachtelijke engelen - verwacht tranced-out sets die bezield zijn door breakcored gelukzaligheid en leven met een diep, ambient verlangen. De dj uit Brussel creëert dichte, stuwende verhalen die trillen en zuchten, met een sonisch palet dat zowel contrasterend als samenhangend is. Brutaliteit en vervoering smelten samen als één, en verenigen een enorm en levendig spectrum van emotie, genre en tempo. Verlichte extase wacht.

19:00—20:00 CECILIA (live)

CECILIA, geboren in Canada en gevestigd in Parijs, is een multimedia-artieste. Ze werkt voornamelijk met muziek en ontwikkelt een experimentele geluidssignatuur die filmische invloeden combineert met meer intieme noten: haar composities, die verhalen over liefde en verlies vertellen, mobiliseren de stem in al zijn vormen, van zingen tot citeren tot voordragen.

20:00—21:00 Among The Limestones (a/v live by Dviance, Tristan Bründler & Loic Le Hécho)

Het project "Among the Limestones" van Tristan Bründler, Sylvain Gerboud en Loïc Le Hécho is een experimenteel en gezamenlijk voorstel. De initiële vorm is een animatiefilm, die de omzwervingen van een personage in een geanimeerde wereld met gestructureerde architectuur ensceneert. Vervolgens integreert het werk verschillende media en formats, die samen een ontmoetingspunt vormen tussen tekenen, muziek en 3D.

21:00—22:00 estoc

Klaar om kennis te maken met de wereld van estoc? Dan is haar eerste volledige soloproject, Serenity, waarschijnlijk de beste plek om te beginnen: je kunt een diepe duik in beukende techno verwachten, omlijst door twee ambient stukken die je (nauwelijks) genoeg tijd geven om op adem te komen voordat je de sprong waagt. Dit dansvloergerichte debuut duikt in ideeën en thema's rond onderwerping en de zaligheid die je vindt in het opgeven van controle.

Artworks

14:00—22:00 Kunstwerken ter plaatse van Gaspard Hers, Chloe Arrouy, Arnaud Eubelen, Hélène Padoux en Tristan Gac.

Talk

14:00—15:00 Victor Dermenghem

Op het programma staat een gesprek met Victor Dermenghem: Wordt de toekomst van de elektronische muziek ver van de clubs geschreven? De heropleving van ambient muziek, de transformatie van de DJ/producer in een artiest-auteur, het groeiende belang van live optreden, de verkenning van het idee van muziek als zorg of als avatar van onze affecten, diep luisteren... De verbeelding van de elektronische avant-garde, evenals de modaliteiten van het feesten, delen en luisteren, zijn de laatste jaren sterk vernieuwd, waarbij geleidelijk is gebroken met de erfenis van de clubcultuur van de jaren 2010 en haar idee van de dansvloer als plaats van verzet en subversie ten gunste van nieuwe ruimtes, reëel of symbolisch.

Victor Dermenghem is socioloog van opleiding, muziekjournalist en onafhankelijk onderzoeker. Zijn werk concentreert zich op de geschiedenis en de politiek van de clubcultuur, hiphop en zogenaamde "internet"-muziek. Hij werkt regelmatig samen met gespecialiseerde media zoals Trax, Audimat of Rinse France.