12 - 16 oktober

In.Out.sider — Zaterdag

Entrée libre
LaVallée
Rue Adolphe Lavallée 39, 1080 Brussel, Belgique
zaterdag 15 oktober
19:00 - 01:00

In het kader van Nuits sonores & European Lab Brussels zal LaVallée een nieuw programma voorstellen, In.Out.sider, in samenwerking met Arty Farty Brussels en twee andere internationale sociale en culturele actoren: Killekill (Duitsland) en Urban Boat (Frankrijk).

Het project In.Out.sider, dat zowel een cultureel als een sociaal karakter heeft, wil de bekendheid van mensen met een handicap en hun culturele initiatieven vergroten, hun autonomie en hun actieve deelname aan het culturele en artistieke leven aanmoedigen. Het zal veel artiesten uit de elektronische muziek in de schijnwerpers zetten. Het programma zal bestaan uit een muzikaal gedeelte, live concerten, dj-sets, en een beschouwend gedeelte met workshops en conferenties.

Line-up

19:00—20:30 ugne&maria

Marija Rasa Kudabaitė en Ugnė Vyliaudaitė komen oorspronkelijk uit Litouwen, maar wonen nu in Brussel, van waaruit ze een productie distilleren die wordt gekenmerkt door een vakkundig vlechtwerk van samples, field recording, house beats en Ugnė's viool. Ze zijn in residentie geweest bij Les Ateliers Claus, hosten een maandelijkse show op Kiosk Radio en zijn te horen op de volgende V/A van Gems Under The Horizon, een sublabel van Basic Moves, die in juli 2022 uitkomt.

20:30—21:30 Wellenbrecher

Wellenbrecher is een inclusief bandproject bestaande uit Werner Soyeaux aka Bläck Dävil, Uwe Locati aka Dj Locati, Dave Senan aka Senator en Hanni van de Duitse punkband Pisse. Hun liveshows bestaan uit talloze drummachines en synths, wat resulteert in experimentele techno die tegelijk dansbaar, onvoorspelbaar en zelfs theatraal is.

21:30—23:00 Alienata

Alienata is geboren in Spanje en woont al meer dan tien jaar in Berlijn. Ze omschrijft zichzelf als een obsessie voor geluid, wier sets een sonisch palet bestrijken dat alle meer obscure facetten van electro, techno, acid en dub combineert. Ze is een referentie geworden in de Duitse en Europese scène, stichter van het label Discos Atónicos en host van de Nova Express show op Lyl Radio.

23:00—01:00 Umwelt

Als underground producer met zijn wortels in de rave-muziek heeft Umwelt een reputatie voor zichzelf opgebouwd zonder ooit de behoefte te voelen om beroemdheden het hof te maken of de laatste muzikale trends te volgen. In plaats daarvan volgt de geboren Lyonaar al 20 jaar gewoon zijn eigen instincten. Vertrouwend op zijn vertrouwde analoge machines en diep ondergedompeld in een parallel universum dat even underground als oneindig lijkt, heeft hij labels als Flesh, Shelter, Fundata en Rave or Die (met een release van Helena Hauff) opgericht, naast en als presentator van Ravoluson op Lyl Radio. Umwelt leeft om te creëren. Muziek maken is voor hem niet alleen een verlangen. Het is een noodzaak.