12 - 16 oktober

Extra!

Entrée libre
woensdag 12 oktober
18:00 - 23:00

Extra! is het samenwerkingsluik van het festival. Het nodigt culturele & artistieke activisten en lokale actoren uit om samen projecten uit te werken, onbekende, boeiende domeinen te verkennen, plaatsen uit ons dagelijkse leven een nieuwe invulling te geven en binnen Nuits sonores & European Lab Brussels een apart evenement te organiseren.

ohme present: brunch & dance
colour disco for kids and families 

Waar en wanneer?

Zondag 16 oktober // 11:00—14:00
La Maison des Arts — Haachtse steenweg 147 · 1030 Schaerbeek

En het programma?

Kom een zondag doorbrengen in La Maison des Arts met Ohme en l'Estaminet, die een dansvloer speciaal voor kinderen en een heerlijke brunch hebben voorbereid! Bekijk de prachtige tentoonstelling Couleur/Lumière, en ga naar beneden naar de kelder van het gebouw, waar een kleurrijke kinderclub en een selectie muziek speciaal voor jonge dansers op u wachten. Reserveer uw bruncheslot en geniet van de warme sfeer van deze plek - en dat alles zonder een beat te missen!

Leeftijd: 8+.
Disco voor kinderen: gratis // brunch: 5€ voor kinderen & 10€ voor volwassenen
Brunch reserveringen per e-mail: info@estaminet1030.be 

Bidules x Dis Mon Nom

Waar en wanneer?

Zondag 16 oktober // 15:00—20:00
Bidules — Ravensteinstraat 44  · 1000 Brussel

En het programma?

Voor deze carte blanche, van 15u tot 20u op zondag 16 oktober, investeert Dis Mon Nom Bidules om een hybride evenement te bedenken dat je doet dansen en opwarmen. De drie schepsels van de Brusselse nacht en bewoners van Cabaret Mademoiselle, Athéna Sorgelikis, Drag Couenne en Cléo Victoire, zullen een dragshow opvoeren gevolgd door een live optreden van Clara! een Spaanse zangeres en DJ gevestigd in Brussel. Gehecht aan de deconstructie van genres en de omkering van dominanties binnen de muziek en het nachtleven, pleiten onze gasten voor een krachtig en mondig zusterschap. Met lipsync en reggaeton beats nemen ze je mee op een vurige middag.

OHME present Sine

Waar en wanneer?

Zondag 16 oktober // 18:00—19:00
Pilar — Pleinlaan 2 · 1050 Ixelles

En het programma?

Heb je je ooit afgevraagd hoe elektronische muziek wordt gemaakt? Hoe werkt het geluid en waar komen de ritmes vandaan? Ga dan mee op reis in de wereld van de elektronische muziek en ontdek de geheimen van de geluidssynthese! Sine, gecreëerd door de briljante Boris Wilmot & François Gaspard en geproduceerd door Ohme, is een participatieve lezing/performance die vanuit het standpunt van de fysicus en de muzikant illustreert hoe producenten van elektronische muziek geluid benaderen en muziek componeren. Ter gelegenheid van Nuits sonores & European Lab Brussels 2022 gaat de briljante nieuwe versie van Sine in première in de Pilar en neemt de Pilar Box over met een participatief apparaat dat uw creativiteit zal prikkelen. Wat staat je te wachten: leer over kicks, snares, filters, sines en waves, maak samen je stuk!

Registreer hier!