12 - 16 oktober

C12 — Zaterdag

18 € plein tarif
C12
Rue du Marché Aux Herbes 116, 1000 Bruxelles, Belgique
zaterdag 15 oktober
23.00—07.00

C12 wordt beschouwd als een van de grote clubs op het Europese toneel. Het ligt in het hart van Brussel, in de diepte van de Galerie Horta, naast de Grote Markt en het Centraal Station. C12, en daarnaast het intieme C11, is een plaats waar vrijheid, diversiteit, creativiteit en alternatieve cultuur beschermd worden tegen de beperkende en normatieve buitenwereld. Het is een plaats waar de passie voor kunst en muziek in al zijn vormen alle identiteiten verenigt. Voor het 4e opeenvolgende jaar neemt Nuits sonores de twee ruimtes van de club over voor twee nachten met de meest vernieuwende Brusselse en internationale artiesten. 

Line-up

23:00—01:30 Cabasa

Het is gebruikelijk om dansvloeren de vergetelheid in te blazen binnen de rigide grenzen van de four-to-the-floor, maar de in België geboren DJ Cabasa benadert clubmuziek bijna als het oplossen van een Rubik's kubus. Je kunt zijn muziek echter op eigen risico als cerebraal bestempelen: zijn tribalistische producties lokken evenveel impulsieve bewegingen uit als wat dan ook, waardoor hoofden op zoek naar waar de vloer begint en het plafond eindigt. Wanneer Cabasa de show leidt, zou je waarschijnlijk per ongeluk de vierde dimensie kunnen ontdekken.

01:30—04:30 Blawan

Tussen zijn begin als drummer in Engelse post-punk bands en zijn laatste release op XL Recordings, zal Blawan verschillende carrières hebben gehad - met misschien als rode draad zijn neigingen voor polyritmiek en atypische ritmes die hem nooit zullen verlaten. Sinds zijn aankomst in Berlijn in het midden van de jaren '10 heeft de Engelse producer zijn belang in de industriële techno scene niet onder stoelen of banken gestoken, met de oprichting van zijn label Ternesc - waarop het overgrote deel van zijn recente productie is uitgebracht - en zijn wending naar live en analoge muziek, met name gekenmerkt door de releases van Wet Will Always Dry en meer recentelijk Woke Up Right Handed op XL Recordings.

04:30—05:45 Mankiyan

Het zal niemand in de Belgische undergroundscene ontgaan zijn: Mankiyan is een uitstekende dj en een selecteur die nooit ophoudt haar talenten te bevestigen. Gewapend met een verlangen om een leegte in het nachtleven van het land te vullen, is ze erin geslaagd om in de loop van twee jaar haar eigen stijl te vinden, te ontwikkelen en te verfijnen. Het resultaat is een geluid vol bas en beats, met ruimte om te experimenteren met guilty dancehall pleasures die verwijzen naar de internetcultuur waarin ze opgroeide. Mankiyan creëert een geluid dat gemakkelijk verslavend en mysterieus bedwelmend is.

05:45—07:00 Dj Under Arrest

DJ Under Arrest is een toegewijde digger, die in alle bakken rondhangt, van old school tot net uitgebrachte underground nuggets. In de overtuiging dat clubmuziek voortdurend evolueert en hybridiseert, slaagt ze erin nooit vast te houden aan een genre-etiket en diversiteit en samenhang te laten rijmen. Onder invloed van industriële dub en avant-garde noise muziek schommelt ze tussen early hardcore en breakbeat met ravy accenten. Geslachtsgebonden raver dance!

 

23:00—01:00 Bona Léa

Bona Léa is een belgo-kameroenese DJ vol pit en zonder tierlantijntjes, en de mede-oprichtster van het Brusselse collectif Bloom Hill. Ze prikkelt de oren van haar publiek met haar eclectische keuzes en zoektocht naar unieke klanken. Met die flexibiliteit creëert ze te gekke vibes op de dancefloors. Onder haar voorliefdes noemt ze afro ritmes en percussie, broken Beats en Bass music.

01:00—03:00 Otis b2b Ssaliva

De eerste is de oprichter van het Brusselse label Slagwerk, met een voorliefde voor de avant-garde van de hedendaagse en experimentele muziek, die genres ontwricht en zich verzet tegen zowel het al te intellectuele als het triviale. De tweede is een audiovisuele artiest die, na de alternatieve hiphop en dance doorlopen te hebben, etherische en melancholische soundscapes tekent in zijn producties. Otis en Ssaliva, beiden herenigd, beloven een mengeling van genres en texturen, minus de conventies, plus de clubenergie.

03:00—06:00 Kelman Duran b2b Dj Python

Als de Dominicaanse producer Kelman Duran en Dj Python een gemeenschappelijke basis hebben, dan is het in reggaeton, maar ook in een gemeenschappelijke benadering van muziek: beiden gedreven door een aantrekkingskracht voor het mixen van genres, hebben ze respectievelijk de basis gelegd van gedeconstrueerde reggaeton aan de ene kant en diepe reggaeton aan de andere kant. Reeds herenigd in de studio voor een ongekende samenwerking binnen het Sangre Nueva project met Dj Florentino, die resulteerde in de briljante Goteo EP, is het de booth van de kokende C12 die hen opnieuw zal verenigen tijdens hun bezoek aan Brussel.