12 - 16 oktober

C12 — Vrijdag

18 € plein tarif
C12
Rue du Marché Aux Herbes 116, 1000 Bruxelles, Belgique
vrijdag 14 oktober
23.00—06.00

C12 wordt beschouwd als een van de grote clubs op het Europese toneel. Het ligt in het hart van Brussel, in de diepte van de Galerie Horta, naast de Grote Markt en het Centraal Station. C12, en daarnaast het intieme C11, is een plaats waar vrijheid, diversiteit, creativiteit en alternatieve cultuur beschermd worden tegen de beperkende en normatieve buitenwereld. Het is een plaats waar de passie voor kunst en muziek in al zijn vormen alle identiteiten verenigt. Voor het 4e opeenvolgende jaar neemt Nuits sonores de twee ruimtes van de club over voor twee nachten met de meest vernieuwende Brusselse en internationale artiesten. 

Line-up

23:00—01:30 Catalina

Geboren in Roemenië, opgegroeid in Brussel en nu woonachtig in Londen, heeft Catalina's nieuwsgierigheid nooit haar intensiteit verloren. De dj mixt muziekgenres, en haar sets weerspiegelen de verschillende culturele invloeden die ze heeft meegekregen. Aan de andere kant van het Kanaal stond ze al achter de draaitafels van XOYO of Printworks, terwijl ze onlangs nog te zien was op Horst of Listen Festival in België.

01:30—03:00 Joy Orbison

Als we ons slechts één voorloper zouden moeten herinneren binnen de post-dubstep scene die al enkele jaren in Londen en het Verenigd Koninkrijk woedt, dan zou dat Joy Orbison moeten zijn. Als virtuoze dj sinds zijn 13e heeft Peter O'Grady in de jaren 2000 de hele Britse elektronische cultuur geabsorbeerd, van UK garage tot jungle via grime en dubstep, om die uiteindelijk te verteren in een nieuw genre.

Na meer dan een decennium lang single na single te hebben uitgebracht, verscheen in 2021 zijn allereerste (ja, dat klopt) album "still slipping vol.1" dat een volledige cirkel maakte tussen bass, house en garage, een intieme output en een nieuwe stap in de carrière van iemand die al een van de meest invloedrijke producers was in de Britse elektronische scene.

03:00—06:00 Lux18 b2b De Grandi

Van Parijs naar Brussel, twee opwaartse trajecten en een formidabel recept: nee, niet dat van La Teknoz (hoewel…), maar een toverdrankje op basis van basmuziek, experimenteel, gedeconstrueerde club en trap dat de vorm aannam van een split EP die in april werd uitgebracht door High Digital. Snel een navulling nodig? Wij ook.

 

23:00—02:30 Samar

Samar groeide op in Tunesië en woont nu in Brussel. Doorheen haar mixen drukt ze haar transnationale hybride identiteit uit terwijl ze experimenteert met gedeconstrueerde beats en atypische tonen. Wees klaar voor haar set op C12: Samar zal je zeker meenemen op een elektronische transcendentale reis.

02:30—03:30 Katatonic Silentio (live)

Mariachiara Troianiello, de Milanese kunstenares achter de naam Katatonic Silentio, werkt op het kruispunt van elektronische muziek, live kunst en geluidsstudies. Als live performer en onafhankelijk onderzoeker probeert ze bruggen te slaan tussen verschillende sferen en benaderingen van geluidsproductie. Haar debuut LP, Prisoner Of The Self, werd in 2020 uitgebracht op Bristol NormCore, snel gevolgd door de Tabula Rasa EP het jaar daarop op Ilian Tape. Beiden spelen met hoge intensiteit, zware atmosferen en een constante onvoorspelbaarheid: stormen naderen.

03:30—06:00 Authentically Plastic

De Oegandese queer performer, DJ en producer Authentically Plastic breekt met zowel donkere als speelse muziekcodes, terwijl hij een zeer divers muzikaal palet beheerst zoals Kwaito, Gqom, acid en techno, om nog maar te zwijgen van de elektronische ritmes van Noord-Oeganda.

Na haar begintijd als dj op geheime queer raves, draait ze in 2019 voor het eerst op het beroemde Nyege Nyege festival. Authentically Plastic zit achter ANTI-MASS, een tweemaandelijkse clubavond in Kampala die voorrang geeft aan vrouwelijke en queer artiesten en die, zoals de naam al doet vermoeden, weigert om in het gareel te lopen. ANTIMASS trekt een divers en toegewijd publiek, en wil een stuwende ruimte zijn voor sonische en culturele experimenten.

After her early days as a dj at secret queer raves, she is playing for the first time at the famous Nyege Nyege festival in 2019. Authentically Plastic is behind ANTI-MASS, a bi-monthly club night in Kampala that prioritises female, and queer, artists and as the name suggests, refuses to fit the mould. ANTIMASS attracts a diverse and dedicated crowd, and aims to be a propulsive space for sonic and cultural experimentation.