12 - 16 oktober

European Media Lab

Gratis na registratie
Bozar / Palais des Beaux-Arts
Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel, Belgique
donderdag 13 oktober
10:00 - 18:00

In het kader van een hernieuwde wil om de evolutie van onafhankelijke media in Europa te verkennen, verandert een deel van European Lab Brussels in 2022 in European Media Lab, met de steun van Sphera Network.

In samenwerking met Bozar Writers & Thinkers geeft European Media Lab een stem aan een nieuwe generatie actoren die vorm geven aan nieuwe verhalen, formats en modellen in het Europese medialandschap, in een context van snelle veranderingen, tussen sterke concentratie van de sector, bedreigingen voor de vrijheid van meningsuiting en perspluralisme.

Ondersteund door Nuits sonores & European Lab Brussels en Sphera Network, is European Media Lab een platform voor mediaspelers in Europa, te beginnen met Sphera Network, een netwerk van 10 mediaspelers van Madrid tot Athene, via Boedapest en Brussel. Een dag lang zullen professionals uit de sector en andere persoonlijkheden die zich bezighouden met de uitdagingen van de onafhankelijke journalistiek in Europa in Bozar samenkomen om perspectieven te openen over de nieuwe tendensen die in de Europese onafhankelijke mediasector aan het werk zijn, zowel op economisch als op redactioneel vlak.

European Media Lab zal verschillende formats combineren om professionals de kans te geven uit te wisselen en inspiratie op te doen, waaronder workshops, keynotes, rondetafels en ontmoetingen. Ongeveer 30 sprekers uit het Europese onafhankelijke media-ecosysteem zullen aanwezig zijn op dit nieuwe evenement, dat openstaat voor iedereen die geïnteresseerd is in de evolutie van een sector die snelle veranderingen ondergaat.

Onafhankelijke nieuwsredacties en nieuwe media uit heel Europa zullen ook vertegenwoordigd zijn tijdens deze dag, waaronder de partners van het Sphera Network: El Salto (Spanje), VD News (Italië), StreetPress (Frankrijk), Cafébabel (Frankrijk), 444 (Hongarije), Popaganda (Griekenland), Krytyka Polityczna (Polen), Bulle Media (België) en Dinamo (Italië).

Vul het speciale formulier in en doe mee in oktober!